Pravi razlog povratka Bečarevića

Sada je jasno zbog čega je Almir Bečarević vraćen u BH Gas. Prije nekoliko dana, ministar Džindić organizovao je sastanak na kojem su bili prisutni njegov “specijalni” savjetnik Bečarević, novi direktor BH Gasa, nova direktorica Energoinvesta kao i dva predstavnika “talijanske” firme koja se bavi uvozom gasa. Kažemo talijanske pod navodnim znacima jer je dotični dvojac sa naših prostora.
Na sastanku je ministar Džindić ultimativno zahtjevao od direktorice Energoinvesta da od idućeg mjeseca uvoznik gasa za federaciju bude upravo ta talijanska firma. Naravno, direktorica Energoinvesta kategorično je odbila suludi zahtjev Džindića te se pozvala na dugogodišnji ugovor između GAZPROM-a i Energoinvesta, kao i poslijedice po Energoinvest pa i cijelu Federaciju kad bi se takvo nešto uradilo. Zamislite, Džindić je pokušao da postavi “svog” uvoznika za gas kako bi mogao da puni privatne džepove, što svoje što stranačke!

almir-becarevic-2512215
Sasvim je jasno da je ovakvu “ideju” ministar Džindić mogao dobiti isključivo od Bečarevića, poznatom po raznoraznim privatlucima tokom svog desetogodišnjeg mandata u BH Gasu. Džindićev bezobrazluk ide do te mjere da je naredio direktorici Energoinvesta da iznađe rješenje smještanja talijanske firme u zgradu Energoinvesta.

Sada su sasvim jasne namjera, odnosno talovi između “specijalnog” savjetnika BH Gasa te ministra Džindića. Almir Bečarević je vraćen u BH Gas kako bi sakrio svoj desetogodišnji  kriminal a zauzvrat je obećao puniti privatne džepove ministara, stranačkih tajkuna i kojekakvih kriminalnih miljea.

Pravi razlog povratka Bečarevića